1960 Renault 4CV

Terug naar overzicht
Verkocht

Over deze auto

De Renault 4CV werd in 1946 door Renault onthuld op de autoshow van Parijs en was de eerste auto waarvan er meer dan 1 miljoen exemplaren werden verkocht. Deze voorloper van de Renault Dauphine en opvolger van de Renault Juvaquatre was dan ook een succesvol model voor De Franse autofabrikant. De 4CV wordt op de achterwielen aangedreven door een 750 cc motor met 22 PK .

In 2006 vierde de 4CV haar 60e verjaardag. Het was de eerste wagen van de Régie Nationale des Usines Renault, het symbool van de Franse industriële heropleving en de populairste Franse wagen van net na de oorlog, maar ook een nieuwe levenskunst. Terwijl het rijk van Louis Renault onder de voogdij van de bezetter viel, en de studie van en het onderzoek naar nieuwe wagens ten strengste verboden was, gingen twee mannen in het geheim dromen en nadenken over de toekomst. Vanaf 1940 wisselden Fernand Picard en Edmond Serre, twee ingenieurs bij Renault, hun ideeën uit over hoe de wagen er na de oorlog uit moest komen te zien: deze moest klein en zuinig zijn.

Renault 4CV was samen met de Fiat 600 een van de weinige auto’s met een watergekoelde motor achterin de wagen. Andere auto’s waren meestal uitgerust met een luchtkoelingssysteem.

Eigenschappen

Benzine
4
Handgeschakeld
mat grijs
1960
blauw
Technisch goed , bodywork hard maar heeft wat plekjes/scheurtjes
€ 4950,-

Interesse in deze auto? Laat het ons weten en we plannen samen een bezichtiging in.

Contacteer ons

Neem contact op over: Renault 4CV

Indien u vragen heeft over 1 van deze items, neem dan gerust even contact met ons op. Wij reageren zo spoedig mogelijk op uw aanvraag.