1965 Austin Van den Plas Princess 4 liter 'R'

Terug naar overzicht
Verkocht

Over deze auto

De Austin Princess 4-liter “R” was het resultaat van een deal tussen BMC en Rolls Royce De intentie was een jongere en compactere ‘executive car’ te maken met de 3909 CC Rolls Royce F60 motor.

Tussen 1964 en 1968 zijn ongeveer 6600 van deze auto’s gebouwd. RR & Bentley dealers hadden geen warme interesse om deze compacte auto te verkopen. Zij waren gewend aan de verkoop strategieën van de grote modellen. Rolls Royce dacht aanvankelijk een compacte massa geproduceerde auto op de markt te moeten brengen om hun divisie te doen overleven, echter de Silver Shadow bleek een succes waardoor het animo voor het produceren van de Princess verdween. BMC zette haar hele dealer netwerk in , inclusief Jaguar, Triumph, MG & Austin dealers voor de verkoop van de Princessen. Uiteindelijk zijn de meeste verkocht in USA.

De auto is gekend om de bijzonder goede motor en automaat. Destijds koste de auto 1990 pond , een Jaguar Mark X kostte 2000 pond.

1939 coupé

Eigenschappen

Benzine
6
4
Automaat
Grijs/zwart
1965
Grijs/groen leer + notenhout
€ 9000,-

Interesse in deze auto? Laat het ons weten en we plannen samen een bezichtiging in.

Contacteer ons

Neem contact op over: Austin Van den Plas Princess 4 liter 'R'

Indien u vragen heeft over 1 van deze items, neem dan gerust even contact met ons op. Wij reageren zo spoedig mogelijk op uw aanvraag.