1958 MG A 1800 CC

Terug naar overzicht
Verkocht

Over deze auto

De MGA is een sportwagen die door de MG-divisie van de British Motor Corporation werkt gemaakt van 1955 tot 1962. Het verving de oudere T-type auto's en vertegenwoordigde een complete styling doorbraak van de oudere voertuigen. De auto werd officieel gelanceerd tijdens de Frankfurt Motor Show in 1955. In totaal werden 101,081 stuks verkocht. Na de productie in juli 1962 werd het overgrote deel uitgevoerd. Slechts 5869 auto's werden verkocht op de binnenlandse markt.

Het MGA ontwerp dateert uit 1951, toen MG ontwerper Syd Enever een gestroomlijnde body maakte voor George Philips TD Le Mans auto. Het probleem met deze auto was de hoge zitpositie van de bestuurder door de beperkingen van het TD chassis. Een nieuwe chassis is gemaakt met de zij-delen verder uit elkaar. Een prototype werd gebouwd en getoond aan de BMC (Britisch Motor Corporation) voorzitter Leonard Lord. Hij wees het ontwerp af omdat hij zojuist een deal met Donald Healey voor de productie van Austin-Healey's had gesloten. Door de slechte verkoopcijfers van de traditionele modellen van MG moest er iets veranderen. De auto (oorspronkelijk UA-series) kwam terug. Omdat deze auto zo anders was dan de oudere MG-modellen werd het de MGA genoemd, de "eerste van een nieuwe lijn". Er was ook een nieuwe motor beschikbaar met niet langer meer de oorspronkelijk beoogde XPAG eenheid, maar met de BMC corporate B-serie-type met als resultaat een lagere motorkap.

Het was een body-on-frame en gebruikte de rechte-4 "B-serie" motor uit de MG Magnette Saloon met achterwielaandrijving en een 4-versnellingsbak. De auto was verkrijgbaar met draad-spaaks of staal-disc wielen.

Perfect in evenwicht, laag, fijn zonder stroef te zijn; het esthetische karakter van de MGA valt op door de karakteristieke vleugels in de geest van de Jaguar XK 120, dat als absolute referentie gold in die tijd. De MGA daagt zijn berijder uit, hij reageert vinnig en stuurt heel direct . Deze sportwagen vraagt om enig driften. Stoer maar elegant , recentelijk werd een wit exemplaar gebruikt in de commercial van Chanel No 5 .

Deze auto had origineel een 1500 CC inhoud en is vergroot naar 1800 CC met 5 versnellingen.

Eigenschappen

Benzine
4
2
Handgeschakeld
Britisch Racing Green
1958
Zwart
€ 28500,-

Interesse in deze auto? Laat het ons weten en we plannen samen een bezichtiging in.

Contacteer ons

Neem contact op over: MG A 1800 CC

Indien u vragen heeft over 1 van deze items, neem dan gerust even contact met ons op. Wij reageren zo spoedig mogelijk op uw aanvraag.