1967 Austin Healey 3000 MK lll

Terug naar overzicht
Verkocht

Over deze auto

De Austin Healey werd in 1959 in productie genomen, de koets werd gemaakt door Jensen Motors en de assemblage werd door BMC gedaan. Het was de vervanger voor de Austin Healey 100-6. De Austin Healey Mk I had een 2.9 zescilinder in lijn met dubbele carburateurs en schijfremmen aan de voorzijde. De opties die verkrijgbaar waren: spaakwielen, een versnellingsbak met overdrive, hard top, two-tone lak en verwarming (!). De 3000 was verkrijgbaar als 2+2 of als tweezitter en er werden in totaal 13.650 stuks gebouwd van de Mk I voordat in 1961 de Mk II op de markt kwam.

De Mk II had drie SU carburateurs en een verbeterde nokkenas bij introductie maar een jaar later werd de 3000 Mk II weer uitgerust met twee carburateurs omdat drie stuks te lastig te balanceren waren. Ook standaard waren nu glazen ruiten, op de Mk I moest je het namelijk doen met softwindows. Een andere belangrijke wijziging was te vinden op de optielijst: rembekrachtiging kon voortaan aangevinkt worden en daar werd de Healey 3000 een stuk aangenamer van. Uiterlijk waren er ook wat wijzigingen zoals een grille met verticale spijlen en een voorruit die meer rond was dan de kaarsrechte versie op de Mk I. De Mk II werd in totaal 11.564 uit de fabriek gerold.

In oktober 1963 kwam de Mk III op de markt. Dit was de krachtigste maar vooral meest luxe van alle Austin Healey 3000’s. De zescilinder produceerde 150 pk dankzij verbeterde elementen zoals andere SU carburateurs, een andere uitlaat, verbeterde nokkenas en klepveren. Rembekrachtiging was voortaan standaard, evenals een walnoot houten interieur. De Mk III werd alleen als 2+2 geleverd en speciale Ambla vinyl bekleding met een chroomlook bies was voortaan standaard. Dat biesje is bijzonder lastig na te maken, waardoor het relatief zeker is dat je met een ongerestaureerd interieur te maken hebt als je het biesje nog tegenkomt in een 3000. De auto was succesvol in rally’s en endurance races en wordt ook tegenwoordig nog veel ingezet in klassiekerraces en -rally’s.

De Healey 3000 is alles wat je verwacht van een Engelse sportwagen qua looks: prachtige, eenvoudige maar sierlijke lijnen, geen poespas maar gewoon classic beauty. Dit exemplaar is prachtig uitgevoerd in British Racing Green.

Eigenschappen

Benzine
6
2
Handgeschakeld
Donkergroen
1967
Zwart leer
€ 64000,-

Interesse in deze auto? Laat het ons weten en we plannen samen een bezichtiging in.

Contacteer ons

Neem contact op over: Austin Healey 3000 MK lll

Indien u vragen heeft over 1 van deze items, neem dan gerust even contact met ons op. Wij reageren zo spoedig mogelijk op uw aanvraag.