1971 Corvette Stingray

Terug naar overzicht
€ 45000,-

Over deze auto

Deze unieke Corvette is een zogenaamde ‘survivor’ en is origineel (=black book - matching number). Een échte ‘big block’ van 7610cc met maar liefst 394pk en een kracht van 610nm op de achteras. Ter vergelijking: de Lamborghini Gallardo uit 2008 had een kracht van 510nm.

32 % van de in 1971 gebouwde Corvettes waren convertibles maar slecht 0,6 % van alle Corvettes heeft origineel een M22 ‘Rock Crusher’ schakelbak. Bijna allemaal zijn deze krachtige Rock Crushers’ in de Corvettes voor de racerij gebruikt. Bijna allemaal (!), want deze Corvette heeft er ook een. De combinatie van Cabrio, LS5 motor en M22 ‘Rock Crusher’ maakt hem uniek in zijn uitvoering.

Een van de vorige eigenaars werkte als afdelingshoofd bij GM op de afdeling kwaliteitscontrole van de nieuwe Corvettes. Hij heeft deze Corvette daar na laten kijken op technisch vlak en de M22 schakelbak op authenticiteit. De technische staat is perfect en de M22 is authentiek.

De vorige eigenaar heeft de Corvette zelf vanuit America naar Nederland geïmporteerd in 2002. Sindsdien heeft deze Corvette deelgenomen aan enkele Corvette meetings in binnen en buitenland. Tot 3x toe is deze mooie Corvette in de prijzen gevallen (Best of show, publieksprijs…).

Deze Corvette is een zeer goede investering voor de toekomst. NADAguide schat deze, in de staat waarin deze zich momenteel bevind, op $65,590 (rapport beschikbaar). Het leukste is natuurlijk … ermee rijden. Let op! Je wordt ermee gezien én gehoord.

Eigenschappen

Benzine
8
2
Handgeschakeld M22 4 speed manual heavy duty
Brand Hatch green
1971
Dark green vinyl
€ 45000,-

Interesse in deze auto? Laat het ons weten en we plannen samen een bezichtiging in.

Contacteer ons

Neem contact op over: Corvette Stingray

Indien u vragen heeft over 1 van deze items, neem dan gerust even contact met ons op. Wij reageren zo spoedig mogelijk op uw aanvraag.