1956 Austin A 30

Terug naar overzicht
Verkocht

Over deze auto

Sir Herbert Austin maakte er al voor de Tweede Wereldoorlog zijn doel van om een auto te ontwikkelen voor de 'gewone' man. Deze wagens moesten, om aan de winst bij te dragen, ook geschikt zijn voor de exportmarkt. En zo raakte de geschiedenis van het automerk doorspekt met de ontwikkeling van kleine betaalbare auto's. Deze types "Seven", de fabrieksaanduiding voor de kleine auto, lopen er als een rode draad doorheen. De bekendste daarvan is wel de Mini, die als Austin Seven in 1959 werd gepresenteerd.

De ontwikkeling van de A30-A35 begint net na de 2e wereldoorlog. In 1949 kwam er een totaal nieuw concept van de teken tafel, ‘the New Austin A30 Seven' ontworpen door Bob Koto. De directie vond het niets en wees het design af. In 1950 paste Dick Burzy het ontwerp van Koto aan. Deze keer kon de nieuwe "Seven" wel de goedkeuring van de directie krijgen. Althans niet voordat toenmalig bestuursvoorzitter Leonard Lord een paar aanpassingen aan het ontwerp had gemaakt. En zo werd de Austin A30 Seven ofwel de AS3 geïntroduceerd.

Nieuw was, dat de A30 de eerste Austin werd, gemaakt met een chassisloos carrosserie. Dit betekende niet alleen dat de auto goedkoper gemaakt kon worden, ook het gewicht werd beperkt. Daardoor kon de wagen toe met een kleine 4 cilinder, 800cc motor met een twaalf volts elektrisch circuit. Bij het grote publiek stond de betrouwbaarheid en de zuinigheid van de originele Austin Seven nog in het geheugen. Austin speelde hier handig op in en liet dit ook doorschijnen in de verkoopbrochures. “Motoring with money in your pocket” was de slogan die gebruikt werd voor de promotie van de Austin A30 en sloeg direct aan bij het publiek. Austin had het weer geflikt.

Midden jaren 50 besloot Austin dat de auto toe was aan modernisering. De laatste Austin A30 werd in 1956 geproduceerd en toen vervangen door de nieuwe Austin A35. In principe was dit dezelfde auto maar dit type had een grotere achterruit en de motor werd opgewaardeerd naar een 948cc. De auto’s werden in twee- of vierdeurs uitvoering geleverd. De laatste Austin A35 saloon rolde in augustus 1959 van de productieband.

Eigenschappen

Benzine
2
Handgeschakeld
Beige/grijs
1956
Rood
€ 4250,-

Interesse in deze auto? Laat het ons weten en we plannen samen een bezichtiging in.

Contacteer ons

Neem contact op over: Austin A 30

Indien u vragen heeft over 1 van deze items, neem dan gerust even contact met ons op. Wij reageren zo spoedig mogelijk op uw aanvraag.