1963 Alvis TD 21 series 2

Terug naar overzicht
Op aanvraag

Over deze auto

De voorloper van de TD 21, de TC108/G die uitkwam in 1956 veranderde de mening van mensen over Alvis plotseling. Door dat Alvis zijn vaste carrosseriebouwers Mulliner en Tickford niet meer tot zijn beschikking had – zij waren voor andere merken gaan werken-, startte Alvis een samenwerking met de Zwitserse carrosseriebouwer , Graber. Het Zwitserse bedrijf had de naam van mooie gladde en zeer elegante saloons en dropheads te ontwerpen en produceren. Alvis nam afscheid van de traditioneel vooroorlogse lijnen en produceerde met de TC108/G een auto die elegant en nog steeds tijdloos is. Vanwege logistieke overwegingen werden carrosserie door Graber in de UK gebouwd. Er waren problemen met de kwaliteit van de Willowbrook bodyshells dus men besloot de werken over te hevelen naar Park Ward of London, een buitengewoon ervaren carrosseriebouwer.

Toen de auto haar facelift kreeg en daarmee de TD21 was geboren werden verschillende verbeteringen toegepast , zoals het achterraam , meer ruimte in de kofferbak en een beter achter zitting. Naast de optische verbeteringen werden er ook technische verbeteringen doorgevoerd zoals de komst van een automaat naast de handgeschakelde versie en een powerboost van 104 brake horsepower naar 115. Door de krachtiger motor was ook het remmen aan verbetering toe en voor werden remschijven gelegd. De Series II TD21 kwamen vanaf 1962 en hadden op alle vier de wielen remschijven en vijf versnellingen. Daarnaast kreeg het model verzonken lichten aan beide zijden van de grille. Na de TD 21 volgden nog de TE en TF 21 tot in 1967 Rover , de nieuwe eigenaar van het bedrijf,de productie van de Alvis stopte.

Deze auto is een Series II van 1963 , ze staat momenteel in Zwitersland geregistreerd.

Lengte 4788 mm

KG 1565

Motor 3 liter 2993 M3

Bhp 115/86 KW

Eigenschappen

Benzine
6
4
Handgeschakeld
Zilvergrijs
1963
Blauw leer
Recent herspoten in originele kleur
Op aanvraag

Interesse in deze auto? Laat het ons weten en we plannen samen een bezichtiging in.

Contacteer ons

Neem contact op over: Alvis TD 21 series 2

Indien u vragen heeft over 1 van deze items, neem dan gerust even contact met ons op. Wij reageren zo spoedig mogelijk op uw aanvraag.