1935 Alvis 3,5 Liter Saloon

Terug naar overzicht
Op aanvraag

Over deze auto

Van de 3,5 liter zijn slechts 63 chassis gebouwd. Dit exemplaar is uitgerust met een van den Plas vierdeurs Saloon carrosserie zonder B-stijl, waarvan 2 stuks gebouwd zijn. Uitzonderlijk vooruitstrevend voor die tijd.

De Saloon met 3571 CC motor is in de tweede helft van 1935 gebouwd als vervanger van de 2762 CC motor in het Speed 20 model van Alvis. Het Speed 20 SC chassis werd verlengt met 5,5 inch en de nieuwe aandrijflijn gemonteerd en men noemde het ‘the 3,5 Litre model’.

Charles Follet , de Londense Alvis dealer kocht het onderstel en zond het naar van den Plas voor koetswerk. De auto verscheen in 1935 op de Earls Court Motor Show in Londen. Het schijnt dat deze auto met chassisnummer 13097 voor levering aan Follet nog door Van den Plas op de stand in de Olympia Motor Show is getoond. Vanuit London kreeg ze haar eerste kenteken JD 5942 en werd verkocht aan de eerste eigenaar in Essex. De eigenaren zijn gedocumenteerd sinds 1935. De laatste eigenaar was gestructureerd en heeft alle correspondentie sinds de aanschaf in 1986 gedocumenteerd. Ook van voor die tijd is al veel documentatie aanwezig zoals facturen van restauratie en reparatie , correspondentie met andere Alvis eigenaren, the owners club etc. Het originele Alvis instructieboek , de onderdelen catalogus behoren ook tot de zeer uitgebreide papieren historie aanwezig bij deze auto. De papieren duiden op een kleine restauratie rond 1976 en een restauratie een goede 20 jaar later bij Fisher’s restauration en Earley Engineering. De uitdrukkelijke opdracht was toen dat de auto niet over-gerestaureerd mocht worden.

Er zijn 63 stuks van het 3,5 liter model geproduceerd voordat de Speed 25 met een nog langer chassis werd onthuld. Van deze ‘Pillarles’ ( geen B stijl) variant zijn er slechts 2 exemplaren.

Eigenschappen

Benzine
6
4
Handgeschakeld
Zwart /Bordeaux
1935
Leer origineel
Concours
Er is restauratie geweest op deze auto maar hij is niet over-gerestaureerd.
Op aanvraag

Interesse in deze auto? Laat het ons weten en we plannen samen een bezichtiging in.

Contacteer ons

Neem contact op over: Alvis 3,5 Liter Saloon

Indien u vragen heeft over 1 van deze items, neem dan gerust even contact met ons op. Wij reageren zo spoedig mogelijk op uw aanvraag.